Historien bag International Swingers Week
 

International Swingers Week blev født under en samtale i spabadet i Swingerklubben Swingland i Ishøj (Danmark) i sommeren 2008. Idéen kom under en samtale mellem Jesper & Heidi Christensen (Ejer af Swingerguiden.dk) og Pia Struck som er seksualvejleder i København. Snakken gik på om man kunne forbedre swingermiljøets omdømme i samfundet. Når swingermiljøet havde en negativ klang i det omkring liggende samfund havde det som i dag, noget at gøre med alle de myter og fordomme folk havde om swingerne og swingerklubberne. Da man bedst slår myter ihjel ved at gøre de lukkede ting åbne, blev det besluttet at forsøge at afholde en swinger uge hvor den almindelige befolkning kunne se swingerklubberne.

Vi besluttede at afholde den første Internationale Swingers Week i uge 46 i midten af november. Denne uge blev valgt da november måned er en måned som i forvejen ikke er for tæt på hverken ferier eller julen. Det blev valgt at ugen skulle afholdes en gang årligt og vare godt 10. dage. Fra fredag i uge 45 til søndag i uge 46.

Swingerklubberne blev kontaktet og flere af de danske swingerklubber betragtede projektet som dødt på forhånd. "Swingerklubberne vil aldrig kunne samarbejde om sådan en uge" sagde de. Disse bemærkninger hang sammen med at enhver form for samarbejde mellem de danske swingerklubber umuligt kunne finde sted. Klubberne passede sig selv og deres egen forretning. "Hvorfor skal jeg så gå ind i et samarbejde med andre om at lave en fælles Swingers Week?" 

Det lykkedes os at få en stor del af de danske swingerklubber med på ideén om en fælles Swingers week. Det endte med at godt 10. swingerklubber ud af 14. deltog i den første Internationale Swingers Week. 

Den første Swingers Week skulle bevise om den var hver at gentage. Det skulle med andre ord gerne ende som en succes. For os var International Swingers Week på det tidspunkt noget der skulle prøves i håb om at det kunne gøres permanent.

Tre pressemeddelelser blev sendt ud til den danske presse og swingerklubberne fik udsendt plakater der skulle reklamere for ugen. Disse plakater viste sig at være for store, men gjorde de faste swingere i klubberne opmærksomme på at der skete noget nyt i Swingermiljøet.

Da fredagen kom hvor ugen skulle starte sad vi pænt og ventede på at gæsterne skulle komme forbi til åbent hus arrangement i swingerklubben Adam & Eva i Vanløse. Der var denne dag åbent hus fra 17:00 - 20:00. Da kl. var 19:00 havde der endnu ikke været en eneste gæst forbi klubben. Skuffelsen var stor og vi så Swingers Week smuldre mellem hænderne på os. Triste og skuffede måtte vi sidde og vente. Da kl. blev 19:30 væltede det ind med gæster og godt 40 mennesker besøgte klubben til åbent hus arrangementet denne fredag. Swingers Week var reddet. Årsagen til at folk først dukkede op kl. 19:30 skulle naturligvis findes i, at børnene skulle hentes fra børnehave og vuggestue. Der skulle findes børnepasser og aftensmaden skulle spises, inden forældrene kunne komme ud af døren til åbent hus arrangementet. Det bevirkede at folk ikke var til at få ud af klubben da kl. var 20:00, de ville se mere. Flere kom forgæves lige inden klubben skulle overgå til almindelig swingerklub kl. 20 og folk måtte trækkes ud til omklædning, for at de faste swingere kunne komme til.

Swingers Week var således reddet, men den første begynderfejl var fundet. "Læg ikke et åbent hus arragement i spisetiden". Ugen blev en kæmpe succes. Medierne dækkede ugen godt, så International Swingers Week blev nævnt i både aviser og TV.

Igennem hele ugen blev swingerklubberne godt besøgt af nysgerrige danskere der drømte om at besøge en swingerklub for første gang. Nogle af dem som kiggede forbi drømte om at blive swingere, men vi oplevede også at en del kom forbi, bare for at se en swingerklub. For de ville gerne opleve noget nyt. Swingerklubberne blev således for første gang en del af en kulturel begivenhed.

Ved ugens afslutning kunne vi konkludere at succesen var hjemme. International Swingers Week blev så stor en succes at den kunne vende tilbage i 2009.

I 2009 blev ugen afholdt med et større antal deltagende swingerklubber, og der blev gjort mere for at få de faste swingere med I ugen i form af nogle større swinger arrangementer i swingerklubberne. Der ud over dragede Jesper & Heidi Christensen (ejer af swingerguiden.dk og Swingers week) rundt for at holde foredrag om swingermiljøet og om hvordan man starter og kommer igang med at swinge. Dette blev en stor succes. I 2009 blev Swingers week som i 2008 kun gennemført i Danmark med danske swingerklubber.

I 2010 blev International Swingers week konceptet udvidet til at også at omfatte swingerklubberne i Sverige. Her har enkelte klubber deltaget, og vi håber at flere falder til. Kigger man på swingermiljøet i Norge og Sverige er det ikke så åbent som i Danmark, men vi ved at tilstedeværelsen af swingere i Norge og Sverige er lige så stor som i Danmark. Derfor mener vi også at det er grundlag for at afholde International Swingers Week i Sverige og Norge.

Swingers Week® og © af Swingsites.dk - CVR 31 57 10 06